Daling maïsnoteringen zetten door

De maïsnoteringen op de internationale markten blijven dalen als gevolg van vooral de goede groeiomstandigheden in de Verenigde Staten. Dat meldt Nieuwe Oogst.

De oogstverwachting in de VS is positief bijgesteld vanwege voldoende neerslag met redelijke temperaturen. Wel meldt het weekbericht granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dat de VS meer maïs gaat gebruiken voor de ethanolproductie. Dit vanwege de lage maïsprijzen en de politieke onrust in Irak.

In Argentinië verloopt de maïsoogst moeizaam vanwege de vele neerslag. De opbrengsten per hectare zijn wel goed. Argentinië verwacht een maïsoogst van 25 miljoen ton, dat is 2 miljoen ton minder dan in 2013.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.