Mogelijke steun voor duurzame maisteelt

EU-lidstaten kunnen in het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid kiezen voor het geven van steun voor duurzame maisteelt. Dat meldt Boerderij.

De mogelijke steun werd gemeld door Europees landbouwcommissaris Phil Hogan in antwoord op vragen van de Hongaarse christendemocraat Norbert Erdős in het Europees Parlement.

Erdős vindt dat de Europese Commissie ten onrechte de interventie voor granen heeft verminderd. Hogan zegt dat het interventiebeleid op zich niet verandert en de algemene principes voor het veiligheidsnet blijven bestaan. De nieuwe voorstellen bieden echter meer mogelijkheden om milieu te beschermen en klimaatmaatregelen te nemen, in combinatie met plattelandsbeleid in het algemeen, aldus Hogan. Wat duurzame maisteelt inhoudt mogen lidstaten zelf bepalen, mits het past binnen de doelen voor klimaat- en milieuvriendelijke landbouw.

Lidstaten moeten zelf een eigen plan opstellen, waarin ze aangeven hoe ze aan de Europese doelstellingen willen voldoen. “Duurzame maisteelt kan dus ondersteund worden binnen het raamwerk dat de lidstaten zelf opstellen”, aldus Hogan.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.