Mais zaaien loopt in sommige delen van het land vertraging op

De meeste mais is gezaaid, maar sommige telers in het zuiden van Nederland hebben nog niet kunnen zaaien. Dat blijkt uit het Maismeetnet van Nieuwe Oogst.

Hoewel het vorige week behoorlijk droog was, is de mais nog niet overal gezaaid. Gerrit de Jong uit Meerkerk deed maandag 10 juni een poging om alvast te bemesten: “Na één tank begon het te regenen en plakte de grond.’ De melkveehouder hoopt op mooie, droge dagen, zodat het perceel weer berijdbaar wordt.

Het mooie weer van vorige week heeft ervoor gezorgd dat er noordelijker wel is gezaaid. Bij Roelof de Jong in Abbega op vrijdag 7 juni en bij Guido Frijns in Reijmerstok, Bert Wissels in Hengelo en Albert van Egdom in Woudenberg was de loonwerker op zaterdag 8 juni actief.

Bij Bas Fokkert uit Holthone is sprake van vraat door kraaien. “Het aantal planten is gereduceerd van 95.000 naar 85.000. Overzaaien loont waarschijnlijk niet. Ik heb geluk gehad dat we enkele dagen later een perceel ernaast hebben gemaaid en bemest. Dat vinden kraaien dan interessanter.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.