Noodoogst mais echt nodig?

Ook  mais heeft te lijden onder de droogte. Soms is een noodoogst de beste weg. Vakblad Elite beschrijft hoe je kunt bepalen of een noodoogst inderdaad de beste optie is.

Inschatten van de droogteschade bij mais en het nog te verwachten herstel is niet makkelijk. Een vroegtijdige noodoogst ter voorkoming van totaalverlies is duur. Het ontbreekt dan niet alleen aan massa, maar ook is er geen zetmeel door het ontbreken van de kolf in de kolfaanzetting die inmiddels al ontwikkeld is. Een noodoogst is alleen een goede optie als een aanzienlijk deel van de planten op een perceel al volledig is afgestorven. Zo adviseert Karsten Bommelmann van AG FUKO Nedersaksen. Om in te schatten in hoeverre planten nog vitaal zijn, moeten ze nauwkeurig worden onderzocht.

Lees het artikel op de website van vakblad Elite.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.