Mais laat gezaaid: geen maisdoolhof

Het begin van de zomervakantie is normaalgesproken zo’n beetje de periode dat op diverse plekken een maïsdoolhof verrijst. In Nederweert-Eind was jaren het grootste van het land. Maar dit jaar komt er geen.

“We hebben pas twee weken geleden kunnen zaaien”, vertelt eigenaar van het perceel Wim Gommers aan de regionale omroep L1. “Waar normaal half juli de maïs al boven je uit groeit, komt het nu nog niet eens tot kniehoogte.”

Gommers heeft een ijsboerderij en het doolhof is daarbij een extra publiekstrekker in de vakantie. Ieder jaar zaait hij een nieuw patroon in. Vorig jaar was het groot Lego-poppetje. Omdat het weer dit jaar lang veel te nat en te koud was, kon er geen maïs worden ingezaaid dit voorjaar.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.