Vanggewas: Alternatieven voor glyfosaat

Bespuiten met glyfosaat wordt vaak toegepast voor het ruimen van een winterhard vanggewas omdat dit goedkoop, snel en betrouwbaar is. Maar er zijn ook andere (niet-chemische) methoden om het vanggewas te ruimen. PPS Ruwvoer & Bodem maakte een factsheet.

Kerende grondbewerking en afsnijden hebben in de praktijk hun waarde laten zien. Het al dan niet oogsten van het vanggewas bepaalt welk gewas als vanggewas wordt gezaaid én moment en methode van ruimen.

Het hoofddoel van het publiek private samenwerkingsprogramma is verbetering en verduurzaming van ruwvoerproductie en bodemmanagement. De PPS Ruwvoer & Bodem is een publiek-private samenwerking tussen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en een consortium van verschillende partijen uit de zaadveredelingsindustrie en de agrarische productieketen.

Bekijk de factsheet Ruwvoer & Bodem hier.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.