Nieuwe factsheet ruitzaai snijmais

In een vier jaar durend onderzoek naar snijmais is het effect van ruitzaai en drijfmestrijenbemesting op de benutting van mest onderzocht en vergeleken met de standaard teeltmethode. De resultaten van het onderzoek zijn nu samengevat in een factsheet. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij.

In het onderzoek zijn drie verschillende teeltmethoden (standaard, drijfmestrijenbemesting en ruitzaai) vier jaar achtereen steeds op dezelfde locatie aangelegd. Uit het onderzoek blijkt dat de verschillen beperkt zijn. De drogestof- en stikstofopbrengst van de ruitzaaimethode waren gemiddeld resp. bijna 500 en 3 kg per ha hoger dan die van de standaard methode, terwijl die van de methode met drijfmestrijenbemesting resp. ruim 500 en 6 kg per ha lager waren.

Het rapport Effect van ruitzaai en drijfmestrijenbemesting op de stikstofbenutting van snijmaisteelt is hier te lezen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.