Goed groeiend vanggewas op tijd onderwerken

Door het zachte weer in het begin van de winter is vanggewas onder mais hard doorgegroeid. Limagrain waarschuwt voor negatieve effecten van het niet op tijd onderwerken.

Een massaal vanggewas kan leiden tot vochttekort bij mais. Ook ontstaat er door vertering van vanggewas een hoge stikstofonttrekking in het begin van het maisseizoen. Uit het verterende vanggewas komt de stikstof te laat vrij.

In het voorjaar ziet Limagrain vaak telers die worden verrast door een enorme groei-explosie van het vanggewas. Het vanggewas heeft enkele maanden nodig om te verteren, terwijl mais vanaf het kiemen tot de 2e helft van juli stikstof vraagt. Werk het vanggewas daarom vanaf 1 februari zodra de grond geschikt is onder, liefst ruim voor 1 april.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.