Peecon voermengwagen met 70 kuub inhoud

Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur (NB) is op dit moment bezig met de bouw van een Peecon voermengwagen met een inhoud van maar liefst 70 kuub. De voermengwagen wordt daarmee de grootste ter wereld.

Het vorige record van grootste voermengwagen was ook al van Peecon. Dat exemplaar heeft een inhoud van 64 kuub. De 70-kuubs mengwagen heeft maar liefst vier verticale mengvijzels die worden aangedreven door een olie gekoelde vertragingskast met drie snelheden. Om het gras voor het voerhek te krijgen worden vijf losdeuren gemonteerd. De juiste hoeveelheid voer afwegen doet de Biga Mammoet met 10 weegstaven. Om goed om de wagen heen te kunnen kijken wordt de wagen voorzien van een Bird View-camerasysteem.

De 64-kuubs variant. Zo komt de 70-kuubs er ook ongeveer uit te zien.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.