Zetmeel vaakst belangrijke parameter bij selectie maisras

maiscoachDe maiscoach-maisrassenwijzer adviseerde ruim 3.200 keer de maisrassen die passen bij de wensen van de maisteler. De maisteler kan met de maisrassenwijzer de meest geschikte rassen selecteren.

De 3.200 adviezen zijn gegeven aan 1.500 websitebezoekers sinds de maisrassenlijsten voor 2015 zijn verwerkt in de maisrassenwijzer.

Zetmeel

In de maisrassenwijzer kunnen gebruikers van zes parameters de belangrijkheid aangeven. Opbrengstparameters vindt men het belangrijkst. Bijna 1.800 keer vulde men voor de parameter zetmeel de score 3 in. Voor de andere opbrengstparameters, drogestofopbrengst, VEM per kg drogestof en totale VEM-opbrengst vulde gebruikers ook vaak de score 3 in, maar minder vaak dan voor zetmeel.

Stevigheid en stengelrot minder van belang

Naast de opbrengstparameters kan de maisteler in maisrassenwijzer ook aangeven hoe belangrijk jij of zij stevigheid en stengelrotresistentie vindt. Die parameters werden aanzienlijk minder vaak als belangrijkst opgegeven.

Top 10-maisrassen

De selectie van de belangrijkste parameters, resulteert in een top 10 meest geadviseerde maisrassen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.