34 loonwerkers injecteren drijfmest in de rij

20150414_Rijenbemesting_in_maisOp www.beslisboomsnijmais.nl is een overzichtskaart te vinden met loonwerkers die drijfmest in de rij kunnen injecteren. Met behulp van gps wordt, vooraf aan het zaaien, de drijfmest in de zaairij geïnjecteerd.

Vorig jaar stond de teller van het aantal loonbedrijven dat de techniek in huis heeft, op 26. Nu op 34. Acht loonwerkers hebben dus geïnvesteerd in de techniek voor het komende seizoen.

Verantwoorde Veehouderij spreekt nu van een kentering. Maistelers beklaagden zich voorheen over loonwerkers die niet investeerden in de techniek. Op hun beurt lieten loonwerkers weten dat de vraag onvoldoende was. Nu lijkt het tij gekeerd.

Overzichtskaart

De overzichtskaart geeft adressen en contactgegevens van de betreffende loonwerkers. Loonwerkers die wel over de techniek beschikken, maar niet op de kaart staan, kunnen zich melden via info@beslisboomsnijmais.nl

Verreweg het merendeel van de loonwerkers op de overzichtskaart, is gevestigd boven de grote rivieren.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.