Vraag en aanbod in evenwicht

De vraag en het aanbod van mais is in evenwicht. Dat blijkt uit een rondgang van Maiscoach. Met name vanuit het zuiden van het land komt nog voldoende vraag. De afgelopen periode kwam die vraag vooral uit de gebieden waar men te kampen had met muizenschade.

De prijs van kuilmais ligt momenteel tussen 58 en 61 euro per ton franco. Vorig jaar was de prijs een stuk hoger, zo rond 72 euro per ton franco.

Hoe de vraag naar mais zich de komende tijd ontwikkelt, is afhankelijk van de melkprijs na 1 april. Verder lijkt de muizenplaag wat te zijn afgenomen, maar voerbedrijven weten nog niet of ze ook weg blijven. Inmiddels is er behoorlijk voer aangekocht. Zoals de markt nu is verwachten voerbedrijven de komende tijd nog niet veel verandering. Wat er daarna gebeurt is nog afwachten.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.