NVWV: Themadag Optimale maïsteelt

De Nederlandse Vereniging voor Weide- en Voederbouw (NVWV) organiseert op 3 december een themadag in het ZLTO-kantoor in ’s-Hertogenbosch. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij. Het thema is Optimale maisteelt: management van teelt, bodem en vitaliteit.

Snijmaïs is het meest gebruikte voedergewas in Nederland en Vlaanderen. In 2015 stopt de melkquotering. Veel melkveebedrijven willen groeien. Dat vergt meer ruwvoer en ruwvoer van goede kwaliteit. Maïs is een zeer productief gewas maar er zijn in de praktijk grote verschillen in opbrengst. De randvoorwaarden bij de maïsteelt zijn veranderd. In Nederland door wijzigingen in de derogatie, de gebruiksnormen en het verbod op kunstmestfosfaat. In Vlaanderen zijn er discussies gaande over gras en maïsteelt in het MestActiePlan.

Hoe produceer je optimaal maïs en wat zijn de grote uitdagingen in de maïsteelt? Welke rol speelt vruchtwisseling bij de teelt van maïs? Tijdens deze themadag is aandacht voor de facetten rondom de teelt van maïs na 2015. De dag bestaat uit inleidingen over een viertal thema’s en een aantal workshops waarin aan de hand van stellingen over deze thema’s gesprekken worden gevoerd.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.