Verbod ggo-maïs Frankrijk zint Europese Commissie niet

20130522_onkruidbestrijding_in_de_maisHet verbod op de teelt van maisras MON810 in Frankrijk valt slecht bij de Europese Commissie. Het genetisch gemodificeerde ras is wel toegelaten in de EU. Dat meldt Nieuwe Oogst.

EFSA onderzocht het verbod van Frankrijk en constateert dat er geen goede argumenten zijn om de teelt niet toe te staan. De Franse overheid is in principe tegen de teelt van ggo-gewassen en probeerde eerder al om de Europese toelating van MON810 te omzeilen. MON810 is een ggo-maïs die het Bt-eiwit produceert en daardoor ongevoelig is voor insectenschade.

Volgens EFSA is er geen reden om de positieve risicobeoordeling van MON810 te herzien. Het Franse teeltverbod wordt daarmee vooralsnog overstemt.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.