Meer handel drukt prijs kuilmais

De handel in kuilmais zit in de lift. Boeren lijken langzamerhand door hun voorraad heen te zijn en willen zich verzekeren van voldoende kuilmais tot de nieuwe oogst. Verwacht wordt dat vraag en aanbod de komende weken nog meer gaan toenemen.

Zoals twee weken geleden al verwacht werd zijn door toedoen van de stijgende vraag en aanbod de prijzen voor kuilmais flink gedaald. De prijs per ton kuilmais wordt geschat tussen 62,50 en 70 euro, exclusief btw en franco op het bedrijf van de koper.

De mais op het land staat er momenteel goed bij. Volgens handelaren lijkt het dan ook goed te komen met  de oogst. Wel zijn de sporen die de regen in het noorden van Nederland heeft achtergelaten zichtbaar, al zijn de meeste percelen weer aardig te bijgetrokken. Desalniettemin zal er in het zuiden in vergelijking met het noorden wel eens vijf ton per hectare meer geoogst kunnen worden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.