15 loonwerkers zaaien gras onder mais

0514_Rijenbemesting_5Begin mei riep het Ruwvoerplatform loonwerkers op, die gras onder mais zaaien, zich te melden. Vijftien loonwerkers meldden zich. Op www.beslisboomsnijmais.nl is een kaart te vinden waarop de vijftien loonwerkers zijn vermeld.

Op de kaart kunnen ondernemers vinden of er bij hen in de buurt een loonwerker is gevestigd, die onderzaai van gras in maïs kan toepassen. Het onderzaaien van gras vindt plaats in de maand juni als de mais op kniehoogte is. Het is een alternatief voor het zaaien van een vanggewas na de oogst.

Volgens de ervaring van onder meer Ruwvoerplatform levert onderzaai van gras een massaler vanggewas op wat de nitraatuitspoeling beperkt en een bijdrage levert aan een hoger organische stofgehalte van de bodem. Door op de kaart op de website te klikken op de ‘vindplekken’ verkrijgt men adresgegevens van de loonwerker. Het gros van de vijftien loonwerkers is gevestigd ten noorden van de A12 en ten oosten van de A50.

Aanmelden

Loonwerkers die wel gras onder mais kunnen zaaien, maar niet op de lijst staan, kunnen zich aanmelden via info@beslisboomsnijmais.nl

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.