Derogatie voor Nederland tot en met 2018

In Brussel werd bekend gemaakt dat Nederland opnieuw voor vier jaar derogatie heeft gekregen. Voor de komende vier jaar, tot en met 2018, zijn de mestnormen verruimd. Na de periode van vier jaar moet er opnieuw derogatie worden aangevraagd.

Voor 1.920 bedrijven is derogatie een optie. In 2013 koos 83 procent daarvan voor derogatie. Binnen dezelfde groep kiest 80 procent in 2014 ook voor derogatie. Dat is, ondanks strengere voorwaarden, een kleine daling. In totaal 42 procent van de derogatieaanvragers zegt te voldoen aan de aangescherpte norm van minimaal 80 procent grasland. De helft van de derogatieaanvragers zegt evenveel mais te gaan verbouwen als vorig jaar, slechts 17 procent wil minder mais gaan telen en een op de drie zelfs meer.

Staatssecretaris Sharon Dijksma tweette: Derogatie zojuist in Brussel door lidstaten geaccepteerd, na hard werken en onderhandelen. Belangrijk besluit voor NL en toekomst sector.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.