Robot gaat maïsplanten bemesten

Het Amerikaanse bedrijf RowBot wil dit jaar nog een autonoom werkende robot in de markt zetten die maïs, en andere hoge gewassen, kan bemesten in de rij. Dat meldt BoerenBusiness. Het voertuigje rijdt meerdere keren tussen iedere rij door en geeft kunstmest wanneer dat nodig is. Dat moet voor een hogere opbrengst zorgen.

De broers Bares uit Minnesota werken al langer aan hun RowBot. Het apparaat wordt door GPS gestuurd. Sensoren om de machine zorgen ervoor dat hij niet tegen de maïsplanten rijdt. De robot geeft de planten een klein beetje stikstof of andere meststoffen. Volgens Bares is het goed om in het begin te besparen op stikstof en deze later in het seizoen toe te dienen in kleine hoeveelheden. Door met de stikstof het gewas te sturen kan bovendien ook op kunstmest worden bespaard.

Dit jaar zullen de eerste RowBot voertuigen worden geproduceerd en verkocht. Ze blijven echter in een relatief klein gebied rondrijden, zodat hun vooruitgang kan worden gemonitord. De prijs voor een RowBot is nog niet bekend maar volgens de fabrikant kost hij ongeveer net zoveel als een standaard bemester.

RowBot

De bedenkers van de Rowbot. (Foto: Rowbot.com)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.