Maïstelers beslissen steeds vroeger over maïsras

Ongeveer driekwart van de maïstelers in Nederland heeft in februari al een definitieve keuze gemaakt over het te zaaien maïsras voor het komend seizoen. Ongeveer 60 procent heeft het maïsras zelfs al besteld in februari. Dat blijkt uit de MaisScan 2014, een onderzoek onder 501 maïstelers uitgevoerd door agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy in opdracht van Basf Nederland, Innoseeds en Limagrain Nederland.

Maïstelers letten volgens het onderzoek met name op kwaliteitskenmerken bij de keuze voor een bepaald maïsras, zoals zetmeelopbrengst en voederwaarde (VEM per kg droge stof). Ook de aandacht voor plant- of celwandverteerbaarheid neemt toe, deze is volgens het onderzoek in de afgelopen drie jaar verdubbeld.

Gevraagd naar de meest gebruikte informatiebronnen bij het selecteren van een maïsras wordt de adviseur van de voerleverancier het meest genoemd. Direct daarna volgt de Aanbevelende Rassenlijst.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.