DLV Plant presenteert maisrassenlijst 2014

Väderstad tempo F8In navolging op de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijsten (CSAR), presenteerde DLV Plant gisteren de resultaten van de in 2013 onderzochte maisrassen.

Op de nieuwe maisrassenlijst 2014 publiceert DLV de gegevens van zowel de vroege als middenvroege rassen die in 2011 tot en met 2013 in onderzoek waren in drie categorieën. In de categorieën wordt onderscheid gemaakt in de grondsoort waarop de rassen geteeld werden te weten zuidelijke zandgronden, oostelijke zandgronden en kleigronden.

17e keer

DLV voert het maisrassenonderzoek uit in opdracht van 16 kweekbedrijven en vertegenwoordigers en maiszaden. In 2013 voerde DLV het onderzoek voor de 17e keer uit. In de tweede en derdejaars resultaten zijn een aantal nieuwe rassen vermeld.

Maisrassenwijzer

De nieuwe maisrassenlijst is te downloaden via Maiscoach onder de rassenwijzer. Medio volgende week is op Maiscoach een rassenwijzer beschikbaar met de actuele maisrassenlijsten van CSAR en DLV Plant. De rassenwijzer is een online tool waarin telers de rassen uit kunnen filteren die aan hun criteria voldoen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.