Twee rassen tegelijk zaaien met Kinze

Kinze, een Amerikaanse fabrikant van zaaimachines, komt met een elektrisch aangedreven zaai-element waardoor twee rassen, bijvoorbeeld mais, door elkaar gezaaid kunnen worden. Iedere zaaikouter heeft twee zaai-eenheden.

De Kinze zaai-eenheden zijn elektrisch aangedreven, daardoor zijn ze compact en kon Kinze er twee in één zaai-element bouwen. Zo kun je ieder zaai-element vanuit twee hoppers bevoorraden. Zaai je bijvoorbeeld een perceel met natte plekken, dan zaai je op de natte plekken een ras dat met veel vocht uit de voeten kan. Op een perceel met veel schrale plekken, kun je een tweede ras kiezen dat beter gedijd bij dergelijke omstandigheden.

Kinze is niet de enige die met een zaaisysteem voor meer rassen komt. Ook Raven Industries bouwde zo’n systeem in samenwerking met de universiteit van South-Dakota.

Het bedrijf

Kinze bouwt naast zaaimachines ook overslagwagens. Het bedrijf is vooral actief in Amerika, Australië, Oost-Europeaan en Rusland.

kinze

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.