Kwaliteit snijmais eenvoudig te verbeteren

Aan de basis van een goede productie staat goed voer. Het Amerikaanse vakblad Hoard’s Dairyman geeft aan hoe de kwaliteit van de snijmaïskuil te verbeteren is.

Een goede kuil begint bij het zaaien van het juiste maisras: kies voor een ras met een goede opbrengst en een hoge verteerbaarheid. Gebruik daarnaast zaad dat behandeld is met insecticiden en schimmelbestrijders, zodat de mais ziektevrij kan groeien. Zorg ook voor een voldoende hoog plantaantal en laat de grond bemonsteren, zodat duidelijk wordt welke meststoffen het gewas nodig heeft. Vergeet daarbij de sporenelementen zink en borium niet.

Probeer bij de oogst te hakselen bij een drogestofpercentage van 34 tot 35 procent en let er op dat maximaal vijf procent van de korrels nog heel is. Bezuinig ook niet op het aantal trekkers op de kuil. Hoard’s Dairyman acht minimaal twee trekkers op de Amerikaanse kuilen noodzakelijk.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.