Daling Duitse maisteelt

Het is een decennia lang goed gegaan met de Duitse maisteelt, maar voor het eerst sinds 2002 is nu een dalende trend te zien. In 2013 is 70.000 hectare minder mais gezaaid dan in 2012.

Dat blijkt uit een berekening van het Duitse maiscomité op basis van het Bureau voor de Statistiek. Vooral van de korrelmais werd met 495.800 hectare (6 procent) minder gezaaid. De teelt van snijmais daalde met 2,1 procent tot 1,99 miljoen hectare.

Overal een dalende trend

In alle deelstaten is een daling te zien. De grootste daling is gemeten in het teeltgebied Nedersaksen. Daar mat het bureau voor de statistiek maar liefst een daling van 5,6 procent. In Mecklenburg-Voorpommern slonk het areaal met 10.000 hectare.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.