Duits mais heeft het moeilijk door droge maanden

Bijna 65 procent van de Duitse akkerbouwers verwacht straks aanzienlijk minder mais te oogsten dan gebruikelijk. Ook de hectare-opbrengsten bij suikerbieten vallen lager uit. De belangrijkste oorzaak is de droogte in juli en augustus. Dat meldt Boederij Vandaag.

Agrar Heute heeft een enquête gehouden onder 926 Duitse akkerbouwers. Volgens de telers heeft de droogte meer effect op de gewassen gehad dan het koude voorjaar. Ze hopen dat de gewassen de enorme achterstand wat kunnen inhalen door de regen van de afgelopen weken.

Van de ondervraagde akkerbouwers meldt 64,7 procent ernstige droogteschade in de mais. Bijna 20 procent ziet lichte schade, waarbij het gewas nog kan herstellen door de regen. Een op de zeven akkerbouwers zegt dat de mais er prima bij staat. Ook bij suikerbieten verwachten veel telers lagere opbrengsten.

De situatie is nu heel anders dan vorig jaar. Toen was het groeiseizoen juist gunstig voor bieten en mais. Duitsland is de vijfde maisproducent en de tweede suikerproducent in de EU.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.