NVWA controleert op vanggewas na maisoogst

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) laat op zijn website weten de komende weken bij maistelers op zand- en lössgrond te controleren of zij wel direct na de maisoogst een vanggewas zaaien. De controles vinden plaats in het hele land.

Zo snel mogelijk een vanggewas zaaien

Ook in 2010 en 2011 liet de NVWA weten extra te controleren op het zaaien van vanggewassen na de maisoogst. Uit de berichtgeving van 2010 blijkt dat de NVWA rekening hield met percelen die te nat waren om het vanggewas te zaaien. In dat geval werd geen boete opgelegd. Het ontsloeg maistelers echter niet van de plicht een vanggewas te telen. Zodra het perceel het toelaat, dient de maisteler een vanggewas te zaaien.

In 2011 en 2012 spreekt de NVWA niet van uitzonderingen door veel regenval. Maistelers moeten na de oogst zo snel mogelijk een vanggewas moet zaaien, zo is het voorschrift.

Meer over vanggewassen in het nieuwsbericht van 17 september.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.