Mais op zand- en lössgrond melden voor 15 februari

Telers die dit jaar op zand- of lössgrond mais gaan telen, moeten dat voor 15 februari melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Melden kan vanaf 1 januari. In de meldperiode van zes weken kunnen telers percelen toevoegen, verkleinen of intrekken. Daarna is het tot 14 maart alleen nog mogelijk om percelen in te trekken of te verkleinen. Dat meldt de RVO.

De meldingsplicht maakt onderdeel uit van het zesde actieprogramma nitraatrichtlijn. In de richtlijn staat dat de eerste datum voor het uitrijden van drijfmest en zuiveringsslib op zand- en lössgrond bij maisteelt is verplaats naar 15 maart. De NVWA gebruikt de gegevens voor controles op het uitrijden in de periode tot 15 maart. En de controles op de verbouw van maïs na 15 maart.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.