Deal tussen Bayer en Monsanto in zicht

De onderhandelingen tussen Bayer en Monsanto verlopen zodanig dat er zicht is op een deal, zo wordt gemeld door ingewijden. Er is onder andere gesproken over de prijs van het aandeel Monsanto en de vergoeding bij de beƫindiging van de gesprekken. Dat meldt AgriHolland.

CEO Werner Baumann van Bayer en topman Hugh Grant van Monsanto hebben in de afgelopen weken een aantal constructieve gesprekken met elkaar gevoerd. Bij een overname van Monsanto door Bayer zou de grcotste producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden in de wereld ontstaan. De verwachting is dat de besprekingen binnen enkele weken worden afgerond.

Bayer heeft de financiƫle positie van Monsanto nader onderzocht om een nieuw bod voor te bereiden. In juli werd een bod van 55 miljard dollar afgewezen door de top van Monsanto. Het bod werd als ontoereikend bestempeld. Volgens ingewijden is topman Baumann van Bayer sterk van zins om de deal te sluiten. Analisten voorzien dat Bayer om zo ver te komen het bod per aandeel Monsanto nog van 125 naar 130 dollar zal moeten verhogen. Mocht de overname niet lukken omwille van problemen met mededingingsautoriteiten dan zal Bayer zeker 1,5 miljard dollar aan Monsanto moeten betalen, verwachten analisten.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.