Kwaliteit Nederlandse mais wisselend

De stand van de mais in Nederland is wat wisselend. In Zuid Nederland is in bepaalde regio’s veel schade als gevolg van overvloedige regenval.

Door de regenval is de grond dichtgeslagen en is er onvoldoende zuurstof in de bodem beschikbaar. Daardoor kan de plant zich onvoldoende ontwikkelen. Deze situatie geldt overigens niet voor heel Zuid Nederland. Er zijn ook regio’s waar de mais wel goed staat. In Midden en Noord Nederland staat de mais gemiddeld tot goed. Ook hier zijn percelen die beschadigd zijn door overvloedige neerslag, maar in veel mindere mate als in Zuid Nederland.

Handel

Op dit moment wordt er nog geen handel gedaan in verse mais. Afnemers zijn afwachtend. Er is veel gras gegroeid, dat gaat nog steeds door. Op veel bedrijven is een ruime voorraad graskuil aangelegd.

De vraag naar kuilmais loopt redelijk door. Met name de kwalitatief betere partijen lopen goed. In Midden en Noord Nederland is nog ruim voldoende kuilmais, maar deze is vaak kwalitatief wat minder. De prijzen variëren van € 45,- tot € 63,- per ton afhankelijk van de analyse.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.