Stabiele prijs, wisselende opbrengsten

De maïsoogst is overal volop aan de gang en verloopt zeer voorspoedig. Het aanbod is ruim voldoende. Daar waar de afnemers eerst nog een afwachtende houding aannamen gaan ze nu over tot kopen.

De opbrengsten zijn wisselend. Met name in de gebieden waar men te maken heeft gehad met overvloedige regenval is de opbrengst lager. Ook is hier nogal wat mais overgezaaid welke nog tijd nodig heeft om rijp te worden. Er zijn echter ook veel plaatsen waar de mais een bovengemiddelde opbrengst haalt. De prijs van snijmais is stabiel en ten opzichte van vorige week niet veranderd. Bij een drogestofpercentage van 30 procent bedraagt de prijs ronde de 45 euro per ton (1,50 euro per procent ds).

Weinig handel in kuilmais

De vraag naar kuilmais van vorig seizoen ligt bijna stil. Er is dan ook geen verandering in de prijs. Die bedraagt net als vorige week nog steeds tussen de 60 en 65 euro per ton, franco thuis.

Er word ook de nodige mais op stam verhandeld. Prijzen hiervan variëren tussen 1.300 en 1.900 euro per ha. Hierbij is het uiteraard belangrijk om goed te kijken wat verwacht mag worden van de opbrengst. Hierdoor is er geen eenduidige prijs te maken.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.