Minder tarwe en mais in VS

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw USDA schat op basis van meldingen van telers dat in de VS het areaal mais voor de komende oogst 2014 kleiner uitvalt dan in het afgelopen seizoen. Dat meldt Boerderij Vandaag.

Voor alle mais samen verwacht USDA een areaal van 37,1 miljoen hectare. Dat is een terugval van vier procent naar het kleinste ingezaaide oppervlakte sinds 2010. Dit geraamde maisareaal scoort qua omvang overigens nog altijd de vijfde plaats sinds 1944, meldt USDA.

Mais blijft ook nog steeds het gewas dat het grootste akkerbouwoppervlak beslaat, maar soja is in opmars. Ook de teeltoppervlakte van tarwe krimpt. USDA meldt een geschat totaal van 22,6 miljoen hectare. Dat is een procent minder dan in 2013. Het areaal omvat 17 miljoen hectare wintertarwe. Dat is 3 procent minder dan vorig seizoen maar toch iets meer dan eerdere prognoses. Het areaal zomertarwe is geraamd op 4,9 miljoen hectare, dat is 4 procent meer dan in 2013.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.