Minder maisopbrengst in Frankrijk

AGPM, de Franse vereniging voor maisproducenten, meldt dat 2013 een zwart jaar is voor de Franse maistelers. Met name de weersomstandigheden hebben voor veel problemen gezorgd. In november is nog maar dertig procent van het gewas geoogst.

Het slechte weer heeft met name problemen veroorzaakt bij de ontwikkeling van het gewas en de oogst.

De gemiddelde maisopbrengst in Frankrijk komt op 15 miljoen ton. Dat zegt het Franse ministerie van Landbouw. In 2012 was de opbrengst 0,7 ton hoger. Veel droge percelen hebben in de maand augustus te maken gehad met extreme droogte. Volgens het ministerie van landbouw komt de opbrengst hier acht procent lager uit dan het nationaal gemiddelde. De opbrengst van de beregende percelen komt volgens de cijfers zes procent lager uit dan verwacht.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.