Studiedag fosfaat-advies mais

De Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen (CBGV) heeft nieuwe fosfaatadviezen voor grasland en maïs vastgesteld. Om die toe te lichten wordt op donderdag 14 februari in Nijkerk een studiemiddag georganiseerd.

Het vernieuwde advies moet ervoor zorgen dat je nauwkeuriger kunt sturen op opbrengst, gehalten, inkomsten en bodemvruchtbaarheid. Dat zou, volgens de commissie, een belangrijke bijdrage moeten leveren aan een hogere fosfaatefficiëntie. Tijdens een studiemiddag in Nijkerk lichten onderzoekers en adviseurs het nieuwe P-bemestingsadvies, dat overigens ook voor grasland geldt, toe. Daarbij komen ook onderwerpen als diergezondheid en de gebruiksnormen aan bod.

Aanmelden is gratis. Stuur een e-mail met uw naam naar livestockresearchsecr.milieu@wur.nl. De studiemiddag vindt plaats op donderdag 14 februari van 13.30 uur tot 16.30 uur in De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.