Aandacht voor maisteelt in stroken op de ATH

Op de Akker van de toekomst op de Agrotechniek Holland in Biddinghuizen is er ruimschoots aandacht voor maisteelt in stroken. De strokenfrees met maiszaaimachine op de foto’s is ontwikkeld door een veehouder en gebouwd door mechanisatiebedrijf D. Kuipers.

De Pol-Kuipers strokenfrees maakt stroken van 10 centimeter waarin het maiszaad en de kunstmest gezaaid wordt. Wil je ook drijfmest in de rij injecteren, dan heb je GPS nodig en een bemester die met dezelfde afstanden tussen de rijen uit de voeten kan. De naam heeft de machine te danken aan de veehouder die hem ontwikkelde en aan mechanisatiebedrijf D. Kuipers, met vestigingen in Witmarsum en Greonterp, die hem maakte.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Foto. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.