Maiscoach.nl helpt digitaal het goede oogstmoment voor mais te bepalen

Maistelers kunnen nu met hun mobiele telefoon bepalen of het al tijd is om de mais te oogsten. Op de nieuwe gratis site www.maiscoach.nl zit een knop “oogstwijzer” die met behulp van een aantal vragen direct advies geeft over het beste oogsttijdstip. De methode is beschreven met een ingewikkeld schema in het Handboek snijmaïs van Wageningen UR. Uitgeverij AgriMedia in Wageningen heeft nu een site ontwikkeld waarbij op ieder moment en op iedere plek eenvoudig dit oogstadvies op maat digitaal is op te vragen. Daarmee kunnen maistelers hun opbrengsten aanzienlijk verbeteren.

Behalve dit oogstadvies biedt www.maiscoach.nl ook ander nuttig nieuws en handige tips over de teelt van maïs. De site ontsluit via pc en mobiel digitaal veel meer informatie uit het Handboek snijmaïs en biedt ook actuele informatie uit rassenlijsten. Na de oogst zal Maiscoach.nl het hele jaar door de teelt blijven volgen met adviezen over stoppelbehandeling, nieuws over de mechanisatie,  kwaliteit van kuilen, bemestingsadviezen en hulp bij de rassenkeuze.  De gratis site geeft onafhankelijke informatie en werkt samen met een aantal kennisinstellingen. De ontwikkeling van maiscoach.nl wordt gesteund door een aantal gerenommeerde bedrijven uit de zaadverdeling, mechanisatie en gewasbescherming.

De nieuwe website www.maiscoach.nl is een initiatief van AgriMedia in Wageningen, uitgever van vakbladen en websites voor agrarische professionals. De doelgroepen van deze gespecialiseerde uitgeverij variëren van akkerbouwers tot geitenhouders en van veeartsen tot hoveniers. Naast bekende vaktijdschriften als bijvoorbeeld Landbouwmechanisatie en V-focus maakt AgriMedia ook steeds meer sites rond thema’s zoals mechanisatie, www.mechaman.nl, mest, www.mestportaal.nl en nu ook rond het thema maïs met www.maiscoach.nl

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.