Geautomatiseerd voersysteem vervangt ruwvoerteelt in veld

Het Britse Vert Agritech zoekt investeerders die geld willen steken in een geautomatiseerd voersysteem. Daarbij wordt ruwvoer in een container geteeld.

De traditionele teelt van ruwvoer wordt door droogte en overstromingen steeds lastiger. Een oplossing is een geautomatiseerd voersysteem dat is ontwikkeld door de start-up Vert Agritech. Idee is dat de VA-F1 straks geleverd wordt in een 40 voets kweekunit, waarin het ruwvoer met behulp van ledlampen snel groeit en automatisch wordt geoogst. Hoe het één en ander precies in zijn werk gaat, blijft wat vaag. Ook de schets en de informatie op de website zijn weinig verhelderend.

Volgens het bedrijf bespaart de teelt in de container tot 95 procent water. Ook kunstmest en chemicaliën kunnen achterwege blijven. Het enige wat wél nodig is een stroomaansluiting voor de ledlampen in de container.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.