Maisscan: Weinig problemen in de maisteelt

Maistelers hebben weinig problemen gehad met de teelt vorig seizoen. Dat blijkt uit de Maisscan van Geelen Consultancy. Zes procent van de ondervraagden geeft aan geen vlekkeloze teelt te hebben gehad.

De jaarlijkse Maisscan van Geelen Consultancy is op 4 februari gestart. Vorige week stond de teller op 350 maistelers die de vragenlijst hebben ingevuld. Het is de bedoeling dat de telers in de Maisscan aangeven welk ras ze vorig seizoen gezaaid hebben. Daarover worden vragen gesteld. Zes procent geeft aan problemen te hebben gehad door verdroging, legering en builenbrand. De drogestofopbrengst lag vorig jaar gemiddeld rond 18 ton. Het drogestofgehalte was bij de helft van mais 36 tot 40 procent. Bij tweederde van de telers lag de VEM op 975 of hoger.

Geelen Consultancy heeft op 11 februari nog eens een mail gestuurd naar duizend maistelers met nogmaals het verzoek de Maisscan in te vullen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.