Snijmais staat er gemiddeld tot goed bij

Het beeld op dit moment is dat het overgrote deel van de snijmais in Nederland er gemiddeld tot goed bij staat. Op de hoger gelegen gronden heeft het gewas wel last gehad van de droogte, zeker op percelen waar niet beregend kon worden.

De droogte is terug te zien in een lager kolfaandeel. Mede daardoor wordt er een lagere opbrengst en voederwaarde verwacht.

Het is op dit moment nog te vroeg om te spreken over een handelsprijs, omdat er gewoonweg nog weinig gehandeld wordt. Kopers zijn nu nog afwachtend. In het midden en noorden van Nederland is de oogst nog niet begonnen, dus daar duurt het zeker nog even voordat de handel op gang komt. In het zuiden is de oogst wel opgestart, maar ook daar is het nog rustig in de handel.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.