Schade door ratten in mais

In West-Friesland wordt de maisteelt bedreigd door ratten. De dieren vreten net na het zaaien de zaden op waardoor de plant niet opkomt. Dat meldt AgriHolland.

In sommige percelen gaat het om 10 tot 20% van de planten die wegblijven. LTO Noord heeft inmiddels van meer dan 10 bedrijven meldingen van schade door ratten ontvangen. De organisatie wil meer aandacht voor de kwestie en gaat een meldpunt voor boeren met schade inrichten.

Het bestrijden van ratten is lastig. Boeren mogen in open terrein geen biociden gebruiken, terwijl een populatie ratten razendsnel kan toenemen. Directeur Bastiaan Meerburg van de Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen beaamt dat. Het is volgens hem belangrijk dat als er overlast geconstateerd wordt, er ook meteen actie ondernomen wordt. (AgriHolland)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.