Stalkbuster ook verkrijgbaar op New Holland hakselaar

New Holland kan de 8-rijige maaibek voor de hakselaar uitrusten met de StalkBuster van Kemper. Dat meldt Top Agrar. De StalkBuster won in 2017 een gouden medaille op Agritechnica.

De Stalkbuster maakt tijdens de maïsoogst de stoppels kapot. Daardoor krijgt de maisstengelboorder geen kans zich te nestelen in de stoppel en loopt de oogst van het volgende jaar geen gevaar.

Kort gezegd is de Stalkbuster een rond draaiende slaglijst (1.700 toeren per minuut) die recht achter de maisrij is gemonteerd en die de stengels in het voorbijgaan een aantal rake klappen verkoopt, waardoor de stengel tot op de grond wordt verpulverd. De acht elementen zijn pendelend en onafhankelijk van elkaar gemonteerd en de kap van elk element wordt met luchtdruk van achter op de grond gedrukt (de slaglijst blijft dan net boven de grond). Op deze manier kunnen ook de stengels van een rij die wat dieper ligt, toch voldoende worden toegetakeld. Bij het achteruit rijden wordt de luchttechniek gebruikt om de elementen vlak te zetten, zodat je de Stalkbusterelementen niet kapot rijdt. (Foto: Top Agrar)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.