Uiterste inzaaidatum vanggewas na korrelmais

Wat is de uiterste inzaaidatum van het vanggewas na korrelmaïs? Half juni ontstond op social media discussie hierover. Dat meldt Cumela.

De discussie ontstond naar aanleiding van informatie op de website van de RVO. Na vragen van Cumela Nederland richting RVO is de website van RVO aangepast. Ook is op deze website informatie verschenen over het gebruik van een mengsel van verschillende gewassen als vanggewas.

Uiterste inzaaidatum vanggewas op zandgrond

De uiterste inzaaidatum van het vanggewas na biologische snijmaïs, korrelmaïs, suikermaïs, Corn Cob Mix of Maïskolvensilage is 31 oktober. Na snijmais is de uiterste inzaaidatum van het vanggewas 1 oktober.

Mengsel als vanggewas

Nieuw op de website is de informatie over het toepassen van een mengsel van gewassen als vanggewas. CUMELA Nederland heeft hierover afgelopen voorjaar vragen gesteld aan RVO en NVWA. “U mag een mengsel van verschillende gewassen als vanggewas telen. Het mengsel bestaat dan wel voor ten minste twee derde uit een of meer vanggewassen”, zo blijkt uit de tabellen op de website van de RVO. Voorwaarde is dat het ingezaaide mengsel in het najaar tot ontwikkeling is gekomen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.