Millesim wederom het meest populaire maïsras in 2018?

Agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen voert eind januri voor de vijfde keer het online marktonderzoek MaïsScan onder maïstelers uit. In de afgelopen vier jaar was het maïsras Millesim van maïszaadveredelingsbedrijf KWS het meest gezaaide maïsras in Nederland. Wordt Millesim voor de vijfde achtereenvolgende keer het meest populaire maïsras?

Belangrijk in de MaïsScan is om na te gaan waar maïstelers op letten bij de keuze voor en de beoordeling van een maïsras en of dit verandert in de loop der jaren. Interessant is om na te gaan hoe tevreden men is over het maïsras dat men het afgelopen seizoen geteeld heeft. Ook wordt gekeken wie de meeste invloed heeft op de keuze voor een bepaald maïsras. Verder wordt nagegaan of maïstelers weten wat de financiële voederwaarde-opbrengst van een hectare maïs is in vergelijking met een hectare gras. En of men het verschil in financiële voederwaarde-opbrengst kan inschatten tussen het slechtste en het beste maïsras op de maïsrassenlijst, in euro’s per hectare.

Eind januari ontvangen duizenden maïstelers via de e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan de MaïsScan. Om een zo goed beeld te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk maïstelers meewerken aan het onderzoek. Het duurt maximaal zes minuten om de vragen te beantwoorden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.