Telefonische enquête CLM over gewasbescherming in maisteelt

Volgende week start het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) in opdracht van de overheid telefonische enquêtes over de uitvoering van gewasbescherming in de maisteelt. In totaal worden naast circa 1.000 telers ook 100 loonbedrijven telefonisch bevraagd. Dat meldt AgriHolland.

Cumela Nederland heeft CLM voor deze actie eenmalig adres- en belgegevens verstrekt van ruim 300 leden actief in de maisteelt. Er zijn afspraken gemaakt over het verwijderen van de adresgegevens na afloop. De afzonderlijke gegevens en uitkomsten worden niet verstrekt aan overheid of Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bedrijven die mogelijk benaderd worden ontvangen deze week een informatiebrief over het hoe en waarom van de telefonische enquête.

Cumela Nederland vindt het belangrijk dat ook loonwerkers die een aanzienlijk deel van de gewasbescherming uitvoeren hun ervaringen kunnen delen. En tevens de mogelijkheid krijgen om aan te geven waar er verbeteringen mogelijk zijn. De brancheorganisatie heeft ook bij de onderzoekers onder de aandacht gebracht dat ook in andere teelten loonbedrijven een belangrijke rol uitvoeren in de gewasbescherming.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.