Maisoogst overal bezig

De maisoogst is in volle gang. In zuid Nederland is het grootste deel al geoogst. In Midden Nederland is het in volle gang en ook in noord Nederland is de oogst begonnen. De hoeveelheid neerslag begint hier en daar wel voor problemen te zorgen voor de begaanbaarheid van het land met name op de lager gelegen percelen.

De vraag naar mais is beperkt, mede als gevolg van een ruime ruwvoervoorraad en inperking van de veestapel. Prijzen variëren van 1,20 tot 1,35 per procent drogestof per ton franco thuis, afhankelijk waar geleverd moet worden en of de mais al dan niet uit de nabije omgeving komt.

Prijzen per hectare zeggen niet zo veel omdat een en ander ook afhangt van de opbrengst en waar het heen gaat. Prijzen die genoemd worden variëren van 1.000 tot 1.500 euro per hectare.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.