Onderzoekduur voederwaarde 4 dagen

Eurofins Agro heeft de onderzoekduur van mais- en graskuilen teruggebracht naar vier werkdagen. Dat is volgens het bedrijf een versnelling van  50 procent ten opzichte van vorig jaar. Analyse van mineralen en spoorelementen vraagt drie dagen extra.

Verkorting van de onderzoekduur is, zo meldt Eurofins, belangrijk omdat veehouders en hun adviseur steeds vroeger over de analyseresultaten willen beschikken. De voederwaarde gegevens zijn nodig om een rantsoen te berekenen of om bijpassende aanvullende voeders te kopen. “Het is een behoorlijke uitdaging om binnen de wettelijke kaders een passend rantsoen te maken voor het stalseizoen. Je wilt eind december wel goed uitkomen met de BEX en de P-norm. Vroegtijdig inzicht in de samenstelling van de gras- en maiskuil is dan essentieel”,  zegt Robin Wolf, productmanager Veehouderij bij Eurofins Agro.

Om de onderzoekduur te verkorten, heeft Eurofins Agro de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in e productielijn in Wageningen. Daardoor is de tijd tussen ontvangst van het monster en het versturen van de uitslag met 50 procent teruggebracht.

De actuele onderzoekduur voor mais- en graskuilen is*:

  • alleen voederwaarde -> 4 werkdagen
  • voederwaarde + mineralen -> 7 werkdagen
  • voederwaarde + mineralen + spoorelementen -> 7 werkdagen

*(Gerekend vanaf het moment dat het monster bij het laboratorium wordt aangeleverd tot en met digitale verzending van het verslag. De tijd tussen monstername en aanlevering bij het lab is gemiddeld 1 dag.)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.