Mais lijdt onder storm

Als gevolg van de herfststorm hebben veel maispercelen in Nederland flinke schade opgelopen. De percentages beschadigde percelen zijn moeilijk in te schatten maar de percelen komen wel in heel Nederland voor, aldus Jos Groot Koerkamp van Limagrain. Dat meldt Veeteelt.nl.

Groot Koerkamp spreekt van twee types zichtbare legering en wijst op verschillen in maisrassen. “Er zijn percelen waarbij de mais op kniehoogte is geknikt, er zijn ook percelen waar de mais volledig plat is gegaan.”

De legering heeft ook gevolgen voor de oogst. “Als maisplanten geknikt zijn, dan stopt ook de sapstroom. In dat geval kan het best zo snel mogelijk worden geoogst”, stelt Groot Koerkamp nog. “Platgeslagen mais kan zich nog weer oprichten. In dat geval kunnen veehouders nog even afwachten, tot maximaal een week. Maar met dit weer wordt de maisoogst lastig.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.