Mais in België gemiddeld boven 35 procent droge stof

De meeste Vlaamse mais is meer dan rijp genoeg om te hakselen. Gemiddeld komen de maispercelen uit het netwerk van het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) op een drogestofpercentage van 35,5 procent. Dat meldt Veeteelt.

Eind vorige week heeft de het LCV monsters genomen op de proefvelden in haar netwerk voor de opvolging van de afrijping van de silomaïs. Op enkele locaties werden de laatste stalen genomen omdat de maïs al zo ver gevorderd is dat de oogst niet meer uitgesteld kan worden. Dit is veel vroeger dan de voorgaande jaren.

De meeste maïs is nu meer dan rijp genoeg om te hakselen. Gemiddeld zitten we op de locaties in ons netwerk op 8 september op 35,5%. Alleen in Retie, waar laat gezaaid is, heeft de maïs nog maar een gemiddeld drogestofpercentage van 26,7 procent. (Veeteelt)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.