No-flyzones probleem bij hennepcontroles met drones

De no-flyzones voor drones rondom vliegvelden en hoogspanningsmasten hebben voor problemen gezorgd bij het uitvoeren van hennepcontroles boven maïsvelden. Mede daardoor is slechts een kwart van de 435 door LLTB-leden aangedragen maïsvelden gecontroleerd. Dat meldt AgriHolland.

Ook speelt mee dat ze te maken hebben met budgettaire beperkingen. De LLTB heeft flink geïnvesteerd in dit anti-hennepproject, maar dit was lang niet toereikend om alle percelen te controleren.

In de ruim honderd velden waar wel boven gevlogen mocht worden met drones, werd geen hennep gevonden. Wel werd er hennep gespot in een aantal velden die niet meededen met de actie. Ook kwamen er tips binnen over mogelijke locaties van hennepkwekerijen in de velden. Deze tips zijn doorgegeven aan de politie.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.