LLTB met drones boven mais

De Limburgse land-en tuinbouw organisatie LLTB helpt de politie met drones bij het opsporen van hennep in maïsvelden. Dat meldt Melkvee.

De drones zijn voorzien van ultra HD camera’s. LLTB-voorzitter Léon Faassen gaf het startsein voor het anti-hennepproject. De aanpak is een vervolg op de anti-hennep campagne die de Limburgse LLTB al jarenlang voert tegen hennep in maïsvelden.

In het anti-hennepproject werken LLTB, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen om de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. De overlast in het buitengebied is dermate teruggedrongen, dat de politie heeft besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren in Limburg, vertelt Faassen.  “Dit is voor ons de reden om de handschoen op te pakken en zelf vanuit de lucht controles uit te voeren. We zijn heel content met de resultaten die we de afgelopen jaren samen met de politie en andere partners hebben bereikt, maar voor ons is het nog niet klaar. We willen alle akkers hennepvrij en daar gaan we samen met onze leden voor zorgen.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.