Meer dan 50 ton per hectare

De goede groeiomstandigheden voor snijmais zullen dit jaar resulteren in een opbrengst van meer dan 50 ton per hectare. Dat meldt Veeteelt.

“In de regio’s Oost- en Noord-Nederland heeft de mais niet heel veel geleden onder de droogte in de maanden mei en juni en daar staat nu een heel goed, hoog gewas. Mijn verwachting is dat daar 50 ton vers product, ofwel 20 ton aan droge stof heel normaal zal zijn”, vertelt Jos Groot Koerkamp, commercieel manager veehouderij bij Limagrain. “Alleen in de regio Zuid-West Nederland blijft door de droogte de lengte van de mais wat achter, maar daar zien we wel goede kolven. Daar zal de opbrengst iets lager zijn, maar de kwaliteit niet minder.”

Eerder hakselen

De mais bloeide dit jaar 14 dagen eerder dan gemiddeld als gevolg van de weersomstandigheden. Daardoor zal de oogst ook eerder starten, verwacht Groot Koerkamp. “Door de natte periode in de maanden juli en augustus rijpt de mais nu wel iets trager af. Daardoor zal de oogst niet 14 dagen eerder beginnen dan gangbaar, maar een week eerder lijkt me wel haalbaar. Begin september zullen de eerste proefmonsters al wel dertig procent droge stof laten zien.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.