Mais doet het goed

Een tropisch gewas als mais houdt van warm weer. Juni was dit jaar extreem warm, waardoor het gewas in de afgelopen maand fors groeide. De regen van eind juni doet de mais goed. Dat meldt Nieuwe Oogst op basis van het Miasmeetnet.

Met een gemiddelde temperatuur van 18,0 Celsius tegen normaal 15,6 Celsius eindigde juni 2017 volgens het KNMI op een gedeelde eerste plaats in de rij van warmste junimaanden sinds 1901. Dezelfde gemiddelde temperatuur werd in juni 1976 bereikt. Dat jaar ging de geschiedenisboeken in als een extreem warm jaar, waarin de regeninstallatiebranche goede zaken deed.

Met de hoge temperaturen doet de mais het goed bij de deelnemers aan het Maismeetnet van Nieuwe Oogst. Doordat het al vroeg droog was, wortelden veel maisplanten diep en ontwikkelen ze zich vervolgens vlot. Vooral in het zuiden van het land doet de mais het veel beter dan vorig jaar, toen het gemiddelde in Nederland begin juli amper boven de 1 meter uitkwam. Dit jaar is het gewas ruim 0,5 meter hoger.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.